Γιατί δεν πουλάει το e-shop μου;
Posted on December 9, 2016
Σε μία Ελλάδα όπου η επιχειρηματικότητα βάλλεται καθημερινά, και η συντήρηση ενός καταστήματος/μιας επιχείρησης γίνεται επίπονη καθημερινότητα, υπάρχει η λύση του Internet… των online πωλήσεων. Αρκετοί, λοιπόν, έχουν στραφεί στο Internet και στην δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων(e-shops) σαν ένα έξτρα κανάλι πωλήσεων.
Γράφει ο Παντελής Καρβουνόπουλος
Ορισμένοι μάλιστα, λόγο οικονομικών περιορισμών, διαθέτουν μόνο ηλεκτρονικό κατάστημα και έχουν κλείσει ή δεν άνοιξαν ποτέ κάποιο φυσικό.
Όμως πολύ σύντομα, επιχειρηματίες που επένδυσαν κάποια χρήματα για την κατασκευή ενός e-shop, καταλαβαίνουν ότι η πώληση online δεν είναι μία απλή υπόθεση. Πολλές φορές, ένα ηλεκτρονικό μαγαζί χρειάζεται παρόμοια φροντίδα και επενδύσεις όπως ένα φυσικό κατάστημα.
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικούς λόγους για τους οποίους το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δεν πουλάει όπως θα θέλατε.
Δεν έχει αρκετούς επισκέπτες
Ο λόγος αυτός είναι προφανής. Πώς να πουλήσει κάτι ένα e-shop όταν δεν έχει τους απαραίτητους επισκέπτες για να δουν τα προϊόντα σας; Αλλά ας δούμε μερικά δεδομένα:
- Ο μέσος όρος εγκατάληψης ενός e-shop είναι 65%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι από τους 100 επισκέπτες που θα μπουν στην σελίδα σας, οι 65 θα φύγουν χωρίς ίσως να δουν τα προϊόντα.
- Ο μέσος όρος αγορών ενός e-shop είναι 2%. Παρόμοια, το ποσοστό αγορών είναι 2 στους 100. Άρα αν έχετε 1000 επισκέπτες μηνιαίως και αγοράζουν οι 20, είστε μέσα στον μέσο όρο παγκοσμίως.
Ωραία, και πως μπορώ να προσελκύσω επισκέπτες στο e-shop μου;
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Got something to say?