1 εκατομμύριο διαφημιζόμενοι στο instagram

Posted on April 18, 2017

Πέρυσι έγιναν περισσότερες αλλαγές στο Instagram απ’ όσες είχαν γίνει τα προηγούμενα πέντε χρόνια συνολικά. Κυκλοφόρησε το Instagram Stories, το οποίο προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν νέο τρόπο να μοιράζονται με το κοινό στιγμές από την καθημερινότητά τους, παρατηρήθηκε εκρηκτική αύξηση στον αριθμό των βίντεο, υιοθετήσαμε μια νέα ταυτότητα επωνυμίας και η κοινότητά μας ξεπέρασε τα 600 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο. Ταυτόχρονα, χτίσαμε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση. Σήμερα, υπάρχουν 8 εκατομμύρια επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εταιρικά προφίλ, με τα μεγαλύτερα ποσοστά υιοθέτησης να παρατηρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.1 Επίσης, έχουμε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ενεργούς διαφημιζόμενους σε μηνιαία βάση,2 έναντι 200 χιλιάδων διαφημιζόμενων την ίδια εποχή πέρυσι, ενώ μέσα στον τελευταίο μήνα, πάνω από 120 εκατομμύρια χρήστες του Instagram επισκέφτηκαν κάποιον ιστότοπο, βρήκαν οδηγίες, επικοινώνησαν τηλεφωνικά, έστειλαν email ή αντάλλαξαν άμεσα μηνύματα, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για κάποια επιχείρηση.

Η επιχειρηματική ανάπτυξη στο Instagram

Η κοινότητα συσπειρώνεται γύρω από κοινά ενδιαφέροντα. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Instagram για να ακολουθούν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν, από τα ταξίδια και τη μόδα μέχρι το φαγητό, την ψυχαγωγία και οτιδήποτε άλλο. Τα ενδιαφέροντα αυτά επεκτείνονται και στις επωνυμίες, καθώς το 80% των χρηστών του Instagram σήμερα ακολουθούν κάποια επιχείρηση.4

Η απλότητα είναι σημαντική. Εργαλεία όπως το Boomerang και το Hyperlapse βοηθάνε τους χρήστες και τις επιχειρήσεις να αναπτύσσουν γρήγορα ελκυστικό περιεχόμενο. Παράλληλα, χάρη στον προσανατολισμό της πλατφόρμας προς τις φορητές συσκευές, απλοποιείται και η τοποθέτηση διαφημίσεων. Με τέσσερις μόνο κινήσεις, μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια διαφήμιση από το εταιρικό του προφίλ.

Ορατή δράση. Η πλειοψηφία των διαφημιζόμενων και αυτών που χρησιμοποιούν επιχειρηματικά εργαλεία είναι μικρές επιχειρήσεις, όπως η Shari Lott, CEO και ιδρύτρια του SpearmintLOVE, ενός ιστότοπου μεγάλης εμβέλειας που εμπορεύεται ρούχα και αξεσουάρ για βρέφη και νήπια. “Το Instagram μάς έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε ως επιχείρηση. Αρχικά, δημιουργήθηκε μια κοινότητα μαμάδων που μας βοήθησαν να κάνουμε γνωστή την επιχείρησή μας. Έπειτα, ήταν οι αγοραστές που πρόσθεταν την επωνυμία μας με ετικέτες σε φωτογραφίες προϊόντων που πίστευαν ότι θα θέλαμε να προσθέσουμε στο κατάστημά μας και, φυσικά, οι διαφημίσεις που μας βοήθησαν να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας προσεγγίζοντας άτομα που ενδιαφέρονταν μεν, αλλά δεν είχαν προχωρήσει ακόμα σε κάποια αγορά.”

Διαβάστε περισσότερα στο business blog του instagram εδώ.
Lets's get social

No Replies to "1 εκατομμύριο διαφημιζόμενοι στο instagram"


    Got something to say?

    Some html is OK