Η ανάπτυξη του Τσίπρα

Posted on July 20, 2017

Το Σάββατο που μας πέρασε έκανα μια βόλτα στην αγαπημένη μου Κατερίνη.

Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα πως έχουν ανοίξει ένα σορώ νέα καταστήματα. Η ανάπτυξη ήρθε για όσους δεν το έχουν καταλάβει.

Επισκέφτηκα τα 2 από αυτά και έμεινα κατενθουσιασμένος.

Η ανάπτυξη ήρθε και έφερε καμιά 10αριά νέες μικρές επιχειρήσεις καφέ

Τα μαγαζάκια αυτά ήταν όλα πολύ όμορφα, προσεγμένα, καθαρά, μίνιμαλ όπως επιτάσσει η μόδα του καφέ και όλα έδιναν έμφαση στο take away.

Κλασσικό παράδειγμα ελληνικής ανάπτυξης, καφέ και φαγητό.

Τα περισσότερα παιδιά που έκαναν αυτό το βήμα τους γνωρίζω προσωπικά και χαίρομαι για το εγχείρημά τους. Από μικρά παιδιά δουλεύαμε μαζί σε διάφορες καφετέριες της πόλης και αποφάσισαν να κάνουν κάτι δικό τους.

Κάποτε χρειαζόσουν τρελά λεφτά για να κάνεις μια καφετέρια, τώρα όμως με τη μόδα του take away το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια καλή μηχανή καφέ (που την παίρνεις με leasing) και εννοείται ένα καλό καφέ.

Όταν άκουγες κάποιον να σου λέει για τα έξοδα μια τέτοιας επιχείρησης όλοι σου λέγανε για το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ πλέον). Δηλαδή όλοι υπολόγιζαν πάγια έξοδα, ρεύματα, ενοίκια, αποσβέσεις πάγιου εξοπλισμού, πιθανές ζημιές και πάντα μα πάντα όλοι κολλούσαν στο ΤΕΒΕ.

Αλλά τώρα ήρθε ο Τσίπρας και κατέβασε το ΤΕΒΕ στα 140€ το μήνα και ανάσαναν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οπότε τι κάνουμε ανοίγουμε μια επιχείρηση καφέ που ούτε τρελή επένδυση χρειάζεται ούτε τρελά μηνιαία έξοδα.

Και τι να κάνουμε ρε Δημήτρη, το εμπόριο πέθανε, ο τουρισμός πλέον της Πιερίας δεν είναι όπως στο παρελθόν, τα χωράφια δεν έχουν πλέον επιδοτήσεις.

Να κάνουμε μια συζήτηση ας πούμε για το πώς θα ενισχύσουμε το εμπόριο, τον τουρισμό της Πιερίας, τις επενδύσεις στα χωράφια χωρίς επιδοτήσεις , λέω εγώ τώρα.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να πάνε όσο καλύτερα γίνεται τα παιδιά στα νέα τους αυτά εγχειρήματα, αλλά δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει οικονομικά για να καταλάβεις ότι σε μια κορεσμένη αγορά δεν πας να επενδύσεις. Θα χαιρόμουν όμως τριπλά αν μάθαινα ότι κάποιος από αυτά τα παιδιά επένδυσε χρόνο και εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και παρήγαγε πχ ένα νέο χαρμάνι καφέ, ένα αυτοματισμό στην παραγωγή του, σχεδίασε ένα πρότυπο τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης καφέ και πολλά άλλα.
 

Lets's get social

No Replies to "Η ανάπτυξη του Τσίπρα"


    Got something to say?

    Some html is OK