Διαφήμιση Google AdWords με λίστες remarketing από Google Analytics

Posted on January 21, 2017

Αν συνεχίσει έτσι η wedia θα σταματήσω να ετοιμάζω υλικό για αυτό το blog και απλά θα ποστάρω τα άρθρα τους. Διαβάστε το παρακάτω σούπερ αναλυτικό και κατατοπιστικό άρθρο για τις λίστες remarketing μέσω των analytics.

Το Google Analytics είναι μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών που αφορούν τη συμπεριφορά των επισκεπτών ενός website ή e-shop. Παρέχει ακόμα τη δυνατότητα δημιουργίας λιστών για remarketing, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ακόμα καλύτερη στόχευση των PPC διαφημίσεων. Ώρα να την αξιοποιήσετε!

Θέλετε να δείτε σημαντική αύξηση του conversion rate του e-shop σας; Το remarketing είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να φέρετε πίσω στο e-shop τους χρήστες που το έχουν ήδη επισκεφτεί. Άλλωστε, οι χρήστες αυτοί γνωρίζουν το brand και τα προϊόντα σας και είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά.

Το Google AdWords δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε remarketing λίστες με βάση τις σελίδες που έχουν επισκεφτεί οι χρήστες, αλλά η δημιουργία λιστών από τα segments του Google Analytics θα σας βοηθήσει να κατηγοριοποιήσετε καλύτερα το κοινό σας, σύμφωνα με τις επιμέρους συμπεριφορές των χρηστών και να μπορέσετε συνεπώς να κάνετε καλύτερη στόχευση των διαφημίσεών σας.

Κάθε λίστα που φτιάχνετε με το Google Analytics μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να αποκλειστεί από το display and search network του Adwords. Έτσι, μπορείτε να «σερβίρετε» την κατάλληλη διαφήμιση στο κατάλληλο κομμάτι του κοινού σας, ανάλογα με το στάδιο που βρίσκονται οι χρήστες στο sales funnel και με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Πώς θα ενεργοποιήσετε τις Remarketing λίστες για Search Ads;

  1. Φτιάξτε τα segments στο Google Analytics. Κάθε segment θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ξεχωριστή κατηγορία χρηστών με συγκεκριμένη συμπεριφορά στο e-shop σας.
  2. Κάντε import τα segments στην audience list του Google Adwords. Επιλέξτε την καρτέλα “Admin”, στη συνέχεια κάντε click στην επιλογή “Remarketing”, επιλέξτε “Audiences” και κάντε import ένα segment.

analytics_remarketing_01

Χρησιμοποιήστε τις νέες audience lists για να στήσετε τις νέες remarketing καμπάνιες σας στο AdWords.

analytics_remarketing_02

Επιλέξτε “Audiences” και στη συνέχεια “+Remarketing”. Προσθέστε ή αποκλείστε το κοινό που ταιριάζει ή δεν ταιριάζει στην εκάστοτε καμπάνια. Μην ξεχάσετε να προσδιορίσετε την αύξηση ή τη μείωση της προσφοράς (bid) που επιθυμείτε για κάθε audience list.

Διαβάστε για τις 10 λίστες remarketing που πρέπει να δημιουργήσετε εδώ

Κράτα το
Lets's get social

No Replies to "Διαφήμιση Google AdWords με λίστες remarketing από Google Analytics"


    Got something to say?

    Some html is OK