Είδες τα rankings του website σου να πέφτουν;

Posted on April 18, 2017

Διάβασε παρακάτω τον step-by-step οδηγό του  για να αναστήσεις το SEO και το ranking του website σου.

Πριν κάνεις το οτιδήποτε…

Βεβαιώσου ότι υπήρξε όντως πτώση στα rankings των keywords και δεν πρόκειται για κάποια δυσλειτουργία του ranking tracker σου. Δες αν:

  • Έχει όντως μειωθεί το οργανικό traffic στις συγκεκριμένες σελίδες

Δοκίμασε να συγκρίνεις το οργανικό traffic με τις σελίδες που επηρεάστηκαν ανά εβδομάδα, πριν και μετά την πτώση των website rankings. Φρόντισε η σύγκριση να γίνεται σε παρόμοιες ημέρες της εβδομάδας.

Επίσης, πριν σε πιάσει πανικός, σκέψου: είναι όντως μεγαλύτερη η πτώση στα rankings από τη συνολική διαφορά που υπάρχει στα rankings κάθε εβδομάδα; Μήπως η πτώση οφείλεται σε κάποια εποχικότητα (π.χ. τριήμερο) ή εάν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο μπορεί να υπάρχει πτώση στο search volume σου;

  • Το Google Search Console εμφανίζει τα ίδια αποτελέσματα

Χρησιμοποίησε την ενότητα Search Analytics για να δεις τα clicks, τα impressions και την μέση θέση του κάθε keyword, της κάθε σελίδας ή και του συνδυασμού αυτών. Έτσι θα μπορείς να συγκρίνεις τα αποτελέσματα του GSC με αυτά του ranking tracker που χρησιμοποιείς. Φυσικά θα πρέπει να τρέξεις το report με τα επιλεγμένα keywords.

  • O rankings tracker δείχνει διαρκή πτώση των rankings

Καλό είναι να παρακολουθείς τα rankings για τα σημαντικά keywords σε καθημερινή βάση, για να είσαι σε θέση να γνωρίζεις εάν τα rankings σου εξακολουθούν να πέφτουν με το πέρασμα των ημερών.

Εάν απλώς διακρίνεις μια πτώση στο ranking tool και στην επισκεψιμότητα αλλά τα κλικ στο GSC είναι ακόμα υψηλά, τότε επικεντρώσου στην παρακολούθηση αυτού του issue και απόφυγε τις σπασμωδικές κινήσεις.

Εάν πάλι βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τα rankings σου τότε συνέχισε να διαβάζεις…

Τι μπορεί να πήγε στραβά;

Διάβασε περισσότερα εδώ
Lets's get social

No Replies to "Είδες τα rankings του website σου να πέφτουν;"


    Got something to say?

    Some html is OK